Kui airbrushiga lakkimise võimalus olemas, siis algajale on ilmselt kõige lihtsam Zero ühekomponentne lakk, mida on võimalik osta Inglismaalt.
Täpsem info lehel www.hiroboy.com
Kui sprayga plaanis lakkima hakata, siis küsiks koheselt, mis värve kasutad.
Sprayga jah soovitatavalt sama firma lakid, mis värve kasutad.
Motip on siinmail valikust tõenäoliselt parim alternatiiv, kuid ega toogi suurem asi pole kui aus olla. Nagu black soovitas siis airbrushi korral Zero ühekomponendiline algajale parim.
Mina kasutan viimasel ajal ModelMaster Gloss Clear Laquer, mida müüb Kullos asuv mudelipood. See lakk sobib väga hästi kõikidele värvidele mida ma kasutan.
Tanel kurtis Model Masteri laki kohta, et ei taha kuidagi kõvaks kuivada. Ise ma ei oska seda seda kommenteerida, pole kunagi kasutanud. Ning see segamine lahustiga on kah küllalt tüütu tegevus.
Kusjuures, proportsioonid on praktiliselt 1:1, ainult siis ma sain apelsini nahast lahti ja ei pidanud liiga palju poleerima. Kuid värvimisel peab vaatama, et lseda lakki liiga ei läheks, kuna sellise proportsiooniga ta on väga vedel. Parem teha 2-3 kihti, kuid mina saan ühega ka hakkama.
minul on jah pidevalt hädasid olnud Model masteriga. Ta ei kuiva päris ära. Või noh, kuivab, aga jääb minu arvates liialt pehme. Hijem näiteks paneelivahesid tehes on suur tõenäosus et isegi vesipõhjalne värv võib lakki sulatada või siis laki külge kinni jääda ja nühkides kaabid laki ära. Ostsin endale Zero laki, aga pole veel prooovida jõudnud, elan hetkel läbi mudelivaba perioodi
Kui ma mudeleid veidi veel aeglasemalt ehitaksin, kutsuks uued kasutajad mind foorumis tilganäppijaks!
Black66 kirjutas:Kui airbrushiga lakkimise võimalus olemas, siis algajale on ilmselt kõige lihtsam Zero ühekomponentne lakk, mida on võimalik osta Inglismaalt.
Täpsem info lehel www.hiroboy.com
Kui sprayga plaanis lakkima hakata, siis küsiks koheselt, mis värve kasutad.
Värvimiseks kasutan airbrushi. Ilmselt tuleb siis ModelMasteri lakk osta.
Edit: Kuna kopteriga olid kaasas ka vesivärvid, tahaks teada, mida tuleks nende puhul teada ja tähele panna.
teema on suht vana, aga ega kellelgi ei juhtu olema Zero ühekomponentset lakki? Sooviks osta väikese koguse (~50ml). UK-st pole nii väiksest kogust mõtet tellida.
ristok kirjutas:teema on suht vana, aga ega kellelgi ei juhtu olema Zero ühekomponentset lakki? Sooviks osta väikese koguse (~50ml). UK-st pole nii väiksest kogust mõtet tellida.
Tallinnas võime rääkida, postiga saata ei viitsi.
Kui ma mudeleid veidi veel aeglasemalt ehitaksin, kutsuks uued kasutajad mind foorumis tilganäppijaks!
ristok kirjutas:teema on suht vana, aga ega kellelgi ei juhtu olema Zero ühekomponentset lakki? Sooviks osta väikese koguse (~50ml). UK-st pole nii väiksest kogust mõtet tellida.